marți, 4 februarie 2014

Prezentarea localitatii

Suprafata: 86,6 ha
Intravilan: 81,5 ha
Extravilan: 5,7 ha
Populatie: 8080
Gospodarii: 2050
Nr. locuinte: 2886
Nr. gradinite: 7
Nr. scoli: 7
Nr. licee: 2
Numele localitatilor aflate in administratie: BONCESTI, BORLESTI, BOTESTI, CEDRTEGE, COASTA VASCULUI, DANDUT, DEALU BISTRII, DEALU CAPSEI, DRIC, FATA ABRUDULUI, FLORESTI, FURDUIESTI, MIHOIESTI, MOTORASTI, PESTEA VALEA BISTRII, PODURI, SORLITA, TOMUSESTI, VALEA BISTRII, VALEA CASELOR, VARSI
Activitati specifice zonei:
Industria lemnului
Industria alimentară
Industria uşoară
Prestări servicii
Construcţii
Obiective turistice:
Muzeul "Avram Iancu" - aici şi-a avut Avram Iancu cartierul general în timpul revolutiei din 1848
Statuia ecvestră a lui "Avram Iancu"(înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice ale judeţului Alba, elaborată de Ministerul Culturii si Cultelor din România în anul 2004). Iniţial, statuia, realizată de Ion Dimitriu-Bârlad, a fost ridicată la Târgu Mureş în 1924. În 1940, statuia lui Avram Iancu a fost mutată la Câmpeni, unde se află şi în prezent.
Muzeul "Beciul lui Horea"
Monumentul Eroilor - Monumentul este de tip cruce memorială şi este amplasat lângă Biserica Ortodoxă din oraşul Câmpeni. Crucea a fost înălţată în anul 1988, pentru cinstirea memoriei eroilor jertfiţi în Războiul de Independenţă, fiind realizată din lemn de stejar şi marmură, protejată cu un acoperiş din tablă. Pe faţada monumentului este următorul înscris: „În amintirea eroilor din timpul răscoalei de la 1907 şi a celor căzuţi pe câmpul de luptă în timpul Războiului de Independenţă de la 1877".
Evenimente locale:
Zilele Orasului Cimpeni si Festivalul "Sus, sus, sus, la moti, la munte!" se organizeaza in fiecare an in luna iulie inaintea Targului de la Gaina.
Facilitati oferite investitorilor:
Dezvoltarea meşteşugului şi turismului
Proiecte de investitii:
Zonă de agrement

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu